VAD ÄR FRITID? Och vad har vi åstadkommit?

VAD ÄR FRITID FÖR DIG? OCH VAD HAR VI TILLSAMMANS ÅSTADKOMMIT?

Vi på Fritidshjälpen är övertygade om att det är viktigt med en meningsfull fritid för att må bra. Vi är också övertygade om att det minskar risken för utanförskap samt destruktiva beteenden och att det framför allt stärker barn och ungas skyddsnätverk runt omkring individen.

Fritid kan vara mycket olika saker, t.ex. kan det vara saker som man måste göra som hör vardagen till. Men fritid är också saker som man tycker om att göra som man väljer själv. Fritid kan vara saker som man utför ensam eller i grupp. Exempel på detta kan vara innebandy, fotboll, dans, sång/musik. Definitionen av Fritid för oss på Fritidshjälpen är stor. Det kan vara en idrottsaktivitet, men det kan också vara inom kultur. Allt som ökar en individs välbefinnande och mående.

Vi på Fritidshjälpen samarbetar med många föreningar inom idrott, men även inom Kultur vilket vi tycker är otroligt roligt och vi hoppas såklart på ännu fler samarbeten under året, speciellt inom kulturen.

För att ge er en inblick i hur vårt år (2016-04 till 2017-04) och vårt arbete sett ut under året kommer här en kort sammanfattning:

15 ansökningar har inkommit och beviljats. Ansökningarna har varit inom simning, pingis, konståkning, lägerverksamhet, fotboll samt dans. Det har även beviljats hjälp med material.

10 personer har skänkt aktivitetsutrustning till vårt förråd.

6 personer har fått hjälp med fotbollsskor

Vi har deltagit på idrottensdag och vårfesten.

Vi har haft 2 samarbeten med kyrkan då vi lånat ut skridskor samt hjälmar till dem för deras skridskoåkning med ensamkommande i kommunen.

Vi har haft vår första eldsjälsgala i ett samarbete med Vallentuna fritid och kultur.

Vi har haft två event med Vallentuna BK P02-03, publikrekord samt nattfotboll för alla.

Vi har fått tre ny samarbeten med föreningar.

Vi har totalt deltagit i 23 olika möten i kommunen samt haft 5 styrelsemöten samt 5 arbetsmöten.

Vi ser med spänning fram emot året 2017-04 till 2018-04. Vi är i full gång och året har just börjat. Hittills har vi hunnit kicka av ett gäng möten samt haft vår eldsjälsgala 2.0 som blev succé. Med hela 12 föreningar och företag som kom på vår förgala och visade upp sin förening/sitt företag och som nätverkade för fullt tillsammans. Totalt hade galan 250 besökare! WOW!!

Stort tack till er som tror på Fritidshjälpen och som vill vara en del av oss. Det är tillsammans vi hör skillnad!

Caroline Lindau
Ordförande
Föreningen Fritidshjälpen

 

Kategorier:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.