Hej på er! 

Det var ett tag sedan vi skrev något här och det har sin förklaring. 

Fritidshjälpen håller på för fullt att arbeta med och anpassa vårt arbete inför den nya GDPR lagen som träder i kraft den 25/5-2018. Den nya lagen innebär bland annat att du aldrig ska kunna koppla en handling till en fysisk person. 

Det är ett stort och gediget arbete som kräver en hel del från alla personer som hanterar personuppgifter. Vi är så tacksamma att vi får expertishjälp via vår fantastiska sponsor 7minds AB kring detta så att ni som ansöker till oss ska kunna fortsätta känna er trygga i att era uppgifter behandlas på exakt rätt sätt enligt den nya lagen. 

Det första vi redan nu börjat åtgärda är vår meddelandefunktion här på sidan. Den är nu borttagen och vi kommer i fortsättningen endast ta emot ansökningar och meddelanden via vår e-post styrelsen@fritidshjalpen.se

Detta är ur säkerhetssynpunkt gentemot varje individ då meddelanden via Facebook inte går att radera. 

Vi kommer även jobba fram en samtyckesblankett inför t.ex våra evenemang om/ifall man vill vara med på bild eller inte. 

Och vi kommer fortsätta som tidigare att begära ert samtycke inför de ansökningar ni gör hos oss. 

Tidigare ansökningar vi fått in kommer föras in i ett register för statistik och märkas med kön och ålder. Efter detta kommer all e-post att raderas. 

Vi fortsätter under tiden parallellt med detta arbete att bevilja ansökningar och planera kommande arrangemang. 

Vi hoppas att ni har överseende med detta. 

Med vänlig hälsning 

Caroline Lindau

Ordförande