Idag är det ingen vanlig dag för idag är det Fritidshjälpens 5-års jubileums dag! ?

Den 6 december 2013 satt vi vid köksbordet och skrev under pappren som sedan skickades in till skatteverket. Några dagar senare fick vi vårt organisationsnummer och var en förening på riktigt! Ett arbete drogs igång, målet var fokus på allas rätt till en meningsfull fritid, och kunde vi hjälpa någon med detta så skulle det vara fantastiskt. Skulle  vår förening vara hållbar? 

Några år senare hade vi så pass mycket evidens på att vårt arbete faktiskt gör stor skillnad. Vi insåg att vår förenings koncept är hållbart. Vi bestämde oss att skicka in en ansökan till patent och registreringsverket för att skydda vår förening och vårt namn. Ca ett år senare var processen klar och ansökan gick igenom ⭐️

Fritidshjälpen har arrangerat eldsjälsgala kontinuerligt en gång/ år sedan snart 4 år tillbaka. Syftet med galan är ge tillbaka och att hylla det ideella ledarskapet. Att lyfta de eldsjälar som alltid finns där och alltid gör det där lilla extra för våra barn och unga. 

Vi har anordnat föreläsningar och utbildat oss i att utbilda andra i rädda barnens high Five koncept. En förening fri från kränkningar, mobbing och trakasserier. 

Vi har deltagit i olika arrangemang. Vi har haft loppis med saker från vårt aktivitetsförråd. Och tillsammans med Vallentuna ibk anordnades en match i Hammarbacken med en gammal stjärna som gjorde comeback. 

Vi har fått en del nomineringar för vår förenings arbete. Bland annat till svenska hjältar galan 2017, Årets peppare 2017, Årets Vallentunabo 2017, Lokal hjälte 2018, och en nominering till som inte släppts officiellt ännu ?

Sedan starten har vi i snitt stöttat ca 20-35 individer upp till 18 år per år att kunna fortsätta med en meningsfull fritid. Genom samarbete med andra föreningar, sponsring från företag och genom bidrag från privat personer. 

Vi är så tacksamma för att ni engagerar er och tycker att Fritidshjälpens koncept är viktigt. 

Jag vill rikta ett enormt stort tack till Jesper Lindau (grundare och ledamot), Philip Blanc (vice ordförande och kassör) våra ambassadörer, Niklas Jihde, Catrine Hellström, Malin Holdt, Mattias Hedren, Sara Lundberg, Malin Strömberg Och Alex Stendal som varit med oss och stöttat och hjälpt till.  

Nu går vi mot ännu ett nytt år. Vi startar det med en jakt på en lokal för att utveckla vårt förråd vidare. 

Caroline Lindau Grundare och ordförande