Det är en stora ära för Fritidshjälpen att numera kunna ha Rickard Rydell ombord som ny ambassadör och på vår resa mot: Alla rätt till en meningsfull fritid.

Rickard Rydell föddes i stort sett rakt in i en motorsports familj. Pappa Roger körde rally och brorsan, Jens, sysslade mycket med Karting. Det gick undan i familjen Rydell. Redan vid tio års ålder började Rickad själv att tävla inom racingen – men han höll på med andra sporter också hemma i Vallentuna.

När han 1985 blev svensk mästare i Go-kart var det startlampan på en av de mest framgångsrika racingkarriärerna svensk motorsport någonsin har skådat. Han har hunnit köra Formula 3, British F3000, Le Mans, BTCC (vunnit!), WTCC och STCC (vunnit). Sätt Rickard i en bil och det kommer att gå undan!

Det har alltid varit kärleken till sporten som har drivit honom framåt. En gentleman både i bilen och framförallt utanför. Rickard och hans familj har gjort och gör väldigt mycket för Vallentuna – och de syns ofta som sponsorer för lag och tävlingar i trakten genom sitt familjeföretag, Rydells Blommor. Han hjälper även unga förare att ta sig framåt genom sitt stipendium, ”Rydell Special Award”.

Stort tack för att du tror på vikten av en meningsfull fritid och vill vara med oss på resan mot ett tryggare samhälle och en bättre folkhälsa.

 

 

 

 

 

 

IMG_1999