Våra beskyddare och ambassadörer är värdefulla!

Att vara beskyddare för Fritidshjälpen innebär att man tillsammans med Fritidshjälpen hittar olika vägar att sprida budskapet om Fritidshjälpen vidare till privatpersoner, föreningar, företag samt dela våra inlägg vidare på i sina egna kanaler.

Beskyddarna har ett speciellt brinn, en expertis inom ett visst område och gott om kunskap inom idrotts, kultur och föreningslivet. Alla Fritidshjälpens beskyddare stöttar Fritidshjälpens budskap och ledord, – Allas rätt till en meningsfull fritid och en nollvision mot utanförskapet.  Våra beskyddare deltar i Fritidshjälpens evenemang i den mån de kan och har tid.

Att vara ambassadör för Fritidshjälpen innebär att man tillsammans med Fritidshjälpen hittar olika vägar att sprida budskapet om Fritidshjälpen vidare till privatpersoner, föreningar, företag samt delar våra inlägg vidare på i sina egna kanaler. En ambassadör kan vara en förening, ett företag eller en privatperson. Som ambassadör får man gärna vara med och utveckla Fritidshjälpens olika delar och vara med på våra evenemang.

Vill du bli ambassadör eller nyfiken på att höra mer? Hör av dig via ett mail till oss på ambassador@fritidshjalpen.se Lämna gärna en kort presentation om dig själv. Berätta gärna om dina egna eventuella erfarenheter och intressen, och framför allt varför just du vill bli en ambassadör av Fritidshjälpen.

Några av våra beskyddare, tack för att ni finns!

Valentina Lizana Wallner, f.d. ishockeymålvakt, studerar just nu till lärare och analyserar ishockey på Viaplay
I min karriär har jag spelat över 100 landskamper i Damkronorna och har bl.a. fått uppleva två OS och fem VM.
Efter elitidrottskarriären, med tre SM-guld och två EM-guld, blev Valentina målvaktstränare, analyserar ishockey på Viaplay. Mottot har alltid varit, och kommer alltid att vara: ”Laget före jaget”.
Det var aldrig självklart att hennes familj skulle ha råd med hennes satsning.
Valentina säger själv: Fritidshjälpen arbete känns viktigt för mig, och därför vill jag vara med och förmedla Fritidshjälpens budskap genom att bli en beskyddare, så fler kan få uppleva sina drömmar inom idrott.”

Niklas Jihde, fd innebandyproffs, analytiker på Viaplay. Niklas har varit med och kammat hem flertalet VM och SM guld, några silver och även några brons. Niklas var först ut med att nå 600 poäng i Sveriges högsta division i innebandy. Niklas toppade även listan för flest poäng i svenska landslaget med 139 poäng. Snart får Niklas se upp med den yngre generationen innebandyproffs.

 

Erik ”Ashoka” Granqvist. Erik har en lång meritlista inom hockeyvärlden där han varit allt från hockeymålvakt, målvaktscoach och videocoach. Idag figurerar han även som kommentator i Viasat sport som hockeyexpert .Utmärkande för Eriks coachning är att han ständigt arbetar med helhet, hela människans behov och betala processer. Hans motto är att ge 100%, göra sitt bästa, fokusera på nästa situation, njut och ha roligt.

Håkan Södergren. Håkan är före detta ishockey spelare. Han har spelat hela 162 A-landskamper, vunnit flertal VM och OS guld. I sina dagar gjorde han även låten VM, nu är det hockeyfeber. Vem minns inte den? Efter sin idrottskarriär har han ofta medverkat som expertkommentator i Viasat. Han var även programledare för Fångarna på fortet.

Rickard Rydell

Rickard Rydell föddes i stort sett rakt in i en motorsports familj. Pappa Roger körde rally och brorsan, Jens, sysslade mycket med Karting. Det gick undan i familjen Rydell. Redan vid tio års ålder började Rickad själv att tävla inom racingen – men han höll på med andra sporter också hemma i Vallentuna.

När han 1985 blev svensk mästare i Go-kart var det startlampan på en av de mest framgångsrika racingkarriärerna svensk motorsport någonsin har skådat. Han har hunnit köra Formula 3, British F3000, Le Mans, BTCC (vunnit!), WTCC och STCC (vunnit). Sätt Rickard i en bil och det kommer att gå undan!

Det har alltid varit kärleken till sporten som har drivit honom framåt. En gentleman både i bilen och framförallt utanför. Rickard och hans familj har gjort och gör väldigt mycket för Vallentuna – och de syns ofta som sponsorer för lag och tävlingar i trakten genom sitt familjeföretag, Rydells Blommor. Han hjälper även unga förare att ta sig framåt genom sitt stipendium, ”Rydell Special Award”.