Tillsammans skapar vi förutsättningar för ett tryggare samhälle och en bättre folkhälsa.

Fritidshjälpens påverkan av Covid-19

Ansökningar om stöd för fritidsaktiviteter och utrustning kommer in till Fritidshjälpen och vi ser en kraftig ökning i antalet inkomna ansökningar.
En konsekvens av många familjers påverkan av Covid-19.
Varsel, permitteringar, sjukskrivningar pga psykisk ohälsa slår hårt mot så många där ute.
Vår möjlighet till vår bidragsdel drivs helt av donationer/sponsring från företag eller privatpersoner som vill vara med och göra skillnad tillsammans med Fritidshjälpen.
Tyvärr har våra inkomstkällor nästan helt uteblivit sedan Covid-19 och skapade kaos i vårt land. Den allmänna folkhälsan försämras och den psykiska ohälsan ökar.
MEN vi kan inte ge upp! Allra minst för de som behöver oss som mest, barnen och folkhälsan! Vi måste fortsätta göra skillnad tillsammans för allas välmående i en tuff situation.
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!
Vi behöver er hjälp så vi kan hjälpa dessa barn, ungdomar och deras familjer till lite ljus i ett tungt mörker.
Tack 🙏🏼
SWISH: 123 544 03 42
Nedan kan du läsa mer om olika alternativ om hur du kan hjälpa till.

Hjälp till via Fritidshjälpen

Vill du bidra till en större trygghet och bättre folkhälsa för barn och unga? Vill du vara med och motverka utanförskap, social exkludering och/eller andra destruktiva beteenden genom allas rätt till en meningsfull fritid? Genom att bidra till vår verksamhet kan vi tillsammans hjälpa barn och unga att hitta en meningsfull sysselsättning och fritid.

Så här kan du som privatperson hjälpa till:

Du kan sätta in ditt bidrag direkt på vårt företagskonto i Swedbank, clearingnummer: 8327-9, kontonummer: 934 939 955-1. Märk gärna ditt bidrag med ditt namn och ort. Inget bidrag är för litet och varje krona gör en stor skillnad för en individ.

Du kan också enkelt bidra genom Swish vårt nummer är: 123 544 03 42

Vill du sponsra ett specifikt ändamål, bli ambassadör eller något annat, hör av dig till oss via mail styrelsen@fritidshjalpen.se 

För föreningar

Vi vill samarbeta med så många föreningar som möjligt. Det krav vi ställer på de föreningar vi samarbetar med är att man delar vår värdegrund, samt ledorden allas rätt till en meningsfull Fritid.

Alla föreningar har olika möjligheter och förutsättningar till att bidra och hjälpa till då föreningar är olika stora. Fritidshjälpen samarbetar därför med föreningar på olika sätt utifrån den efterfrågades föreningens möjligheter. Ett exempel på ett samarbete kan t.ex. vara att föreningen bidrar med ett  x antal medlemsavgifter i sin förening. Man kan också samarbeta kring gemensamma evenemang där t.ex inträdesavgifter eller andra intäkter delvis eller helt går till Fritidshjälpen i syfte att bidra tillbaka till barn och ungdomsverksamhet. Fritidshjälpen är öppna för förslag från er förening. Enklast tar ni kontakt med oss via ett mail till styrelsen@fritidshjalpen.se

Rent praktiskt går det till så här: Fritidshjälpen får in en ansökan gällande en förening. Fritidshjälpen kontaktar föreningen som ansökan gäller och informerar att en ansökan inkommit. Efter det fakturerar Fritidshjälpen föreningen på aktuell summa ansökan gäller. Föreningen betalar fakturan till fritidshjälpen som sedan betalar in avgiften. Kanske kan låta krångligt, men det är ganska enkelt. Att vi gör på detta sätt handlar om att skydda individen och hålla sekretessen gentemot familjen som ansökt.

Ibland händer det att föreningen vill sköta detta själva, det går bra för vår del såklart. Då ber vi den ansökande familjen om ett godkännande att få delge de nödvändiga uppgifter som föreningen behöver för att kunna nollställa avgiften.

Utöver medlemsavgifter tillkommer ibland material och utrustning. Där kan vi ibland göra efterlysningar direkt på vår facebooksida, vi kan även kolla i de förråd vi har. I de fall material eller utrustning inte finns köps detta in av oss utifrån information i ansökan. Värt att påpeka, vi ger aldrig kontanta utbetalningar för ansökningar direkt till de som ansöker stöd hos oss.

Som tack för er sponsring får ni er logga synlig här på vår hemsida och på vår andra sociala medier så som facebook, Instagram och twitter.

För företagare

För företag som vill bli sponsorer till Fritidshjälpen finns olika alternativ. Man kan sponsra generellt eller lokalt. De företag som sponsrar oss får sin logga med klickbar länk synlig på vår hemsida samt i våra andra sociala medier. Som företagare får du vår logga som tillsammans med klickbar länk kan användas i egen marknadsföring. Med den kan du visa att du är med och formar ett bättre samhälle genom att stödja Fritidshjälpen och allas rätt till en meningsfull fritid.

Enklast kontaktar ni oss via e-post till: styrelsen@fritidshjalpen.se eller ring på tel. 0709781115

Gör så här

Både privatpersoner, föreningar och företag kan hjälpa till. Man kan hjälpa till med ekonomiska bidrag, med sponsring genom t.e.x medlemsavgifter i en förening, med din tid eller något annat. Mejla oss på styrelsen@fritidshjalpen.se och berätta vad du vill hjälpa till med, eller fyll i formuläret nedan.

Ditt för- och efternamn (obligatorisk)

Din e-postadress (obligatorisk)

Telefonnr:

Din tillhörighet
FöretagPrivatperson

Vad vill du bidra med

Jag samtycker att ni lagrar mina personuppgifter enligt er Personuppgiftspolicy

5

Vanliga frågor om att bidra

Jag vill skänka träningskläder som mina barn vuxit ur, hur gör jag?

Vi har ett aktivitetsförråd och tar tacksamt emot träningskläder och sportartiklar. Enklast kontaktar du oss via styrelsen@fritidshjalpen.se och berättar vad du vill skänka. Vi kontaktar dig så fort vi kan så berättar vi mer om hur vi tillsammans går tillväga.

Finns det någon typ av gåvor som ni helst inte tar emot?

Nej egentligen inte, men om man skänker träningskläder samt material bör man tänka på att det ska vara i bra skick och inte för inaktuellt.

Hur stor andel av de pengar jag skänker kommer barn och unga till del?

Alla bidrag i form av kontanta medel går oavkortat till de som ansöker om bidrag. Övriga kringkostnader såsom t.ex. materialkostnader betalas av specifika sponsorer som sponsrar just inom det området.