Stort tack till våra sponsorer!

Tack till er som gör detta möjligt

Vi är stolta och enormt tacksamma för det stöd vi har från våra givare och sponsorer – både föreningar, företag,och privatpersoner.

Aktuellt via Fritidshjälpen på Facebook

Godkväll på er alla i det krispiga fredagsvädret!

Vi på fritidshjälpen vill idag rikta ett extra stort tack till Vallentuna bollklubb. De har idag skänkt massor av fotbollar, fotbollskläder och fotbollsskor till förmån för fritidshjälpen och allas rätt till en meningsfull fritid.

Stort tack!

Vi önskar en en trevlig helg!

#meningsfullfritid #fritidshjälpen
... See MoreSee Less

View on Facebook

VI BEHÖVER LITE HJÄLP AKUT!

Fritidshjälpen har fått en förfrågan om fotbollsskor(OBS INOMHUSSKOR) i storlekarna 41, 43, och 44.
Någon som har några att skänka och kan lämna i Vallentuna då vi inte har möjlighet att åka runt och hämta upp. Vore fantastiskt!
Hör av er till oss via ett meddelande här på sidan.
Adress för vart lämning i Vallentuna sker fås i svar vid visat intresse att skänka.

Kommentarer i inlägget undanbedes, utan sker via meddelande här på sidan.

Dela gärna inlägget så vi når ut till fler.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Alla är vi unika på våra egna sätt! Alla gör så gott de kan utifrån sina egna förutsättningar. Kom ihåg att ingen är så speciell som just DU ❤️#vallentunakommun #meningsfullfritid #fritidshjälpen #motutanförskapförgemenskap #motutanförskapochmobbning #allaslikavärde #allaslikarätt #allasrättattmåbra ... See MoreSee Less

View on Facebook

Du kan aldrig veta vilket barn som lever i en ekonomiskt utsatt situation.
Du kan inte vara säker på att alla i en klass kan bidra med pengar till en resa. Att som familj leva i ekonomisk utsatthet är ofta väldigt skambelagt, – en skam som är tuff att bära för ett barn. De flesta gör allt för att dölja sin utsatthet för andra.

Innan du ifrågasätter ett barn för att den är ”slarvig” och har missat att ta med idrottskläder till gymnastiken, eller varför vissa barn undviker specifika situationer bör du stanna upp en stund och fundera innan stortrumman dras igång. Du borde kanske istället vara lyhörda och ta en funderare på varför vissa individer inte har med sig nödvändiga saker till skolan, eller varför vissa plötsligt slutar på sina fritidsaktiviteter.

Fritidshjälpen värnar för alla barn rätt till en meningsfull fritid.
Här kan du som familj, ledare inom en förening eller skolpersonal ansöka om hjälp med bidrag för att underlätta barns skam inför en eventuell fattigdom i familjen.

Senast i förra veckan hjälpte vi en familj att betala en avgift så att barnet kunde fortsätta med sin älskade och oerhört viktiga fritidsaktivitet.
Tillsammans med er som också tycker detta är viktigt och skänker bidrag till fritidshjälpen så gör vi skillnad!

Läs mer om hur du kan gå tillväga på www.fritidshjalpen.se

För mer utförlig rapport kan du läsa På marginalen av rädda barnen.
#meningsfullfritid #fritidshjälpen
... See MoreSee Less

View on Facebook

Jesper Lindau, ledamot och en av grundarna av Fritidshjälpen beskriver så målande om varför Fritidshjälpen kom till. Tack till er ❤️

”Jag var en av 4 som satt hemma vid vårt köksbord, dec 2013 och startade Fritidshjälpen.

För mig finns det en hel del andra individer som la grunden, inspirerade och var med att forma Fritidshjälpen.
Ett gäng ungdomar som man arbetat med genom åren. Ungdomar vars andra professioner varnade oss för, ungdomar som var dömda av samhället, dem var farliga, missbrukande ungdomar sa man.
Absolut, en del av dem missbrukade, en del slogs och hotade andra.
Vi ville verkligen ge dessa ungdomar en chans. Ja en chans till.
Vi pratade sällan om ”hur mycket dem drogade”, eller ”varför dem slagits”. Vi var nyfikna på deras styrkor, var intresserade av deras intressen.

Vi skapade möjlighet för dessa kids att få chansen att få utöva deras intressen, givetvis skulle dem vara nyktra och drogfria, och dem skulle ha samtal med oss. Men vi tvingade aldrig fram nåt, men dem lättade sina hjärtan efter hand. Ha tålamod och skapa tryggheten så kommer det.

Jag minns killen, föräldralös, uppväxt på behandlingshem som gjorde den starkaste låten efter den andra. Jag minns killen som fixade sitt svenskabetyg i studion. Jag minns tjejerna som slogs med varandra som började dansa tillsammans på ungdomens hus. Jag minns killen som ringde sin reval och slöt fred.
Dem är grunden till Fritidshjälpen. ❤️.”

#meningsfullfritid #fritidshjälpen
... See MoreSee Less

View on Facebook