Man kan aldrig veta!

Du kan aldrig veta vilket barn som är fattigt. Du kan inte vara säker på att alla i en klass kan bidra med 40 kronor till en resa. Fattigdom är skambelagt,  en skam som är tuff att bära för ett barn. De flesta gör allt för att dölja sin utsatthet för andra. Är sjuka på friluftsdagar och skolkar från gymnastiken.
Så Innan man ifrågasätter ett barn för att den är slarvig och har missat att ta med idrottskläder till gymnastiken, eller innan vi drar igång stortrumman över den som alltid avviker från idrotten, eller innan man frågar ett barn om varför denne inte följer med på cuper etc. Vi bör istället vara lyhörda och ta en funderare på varför inte alla har med sig nödvändiga saker till skolan, eller varför barn plötsligt slutar på sina fritidsaktiviteter.

Fritidshjälpen värnar för alla ungars rätt till en aktiv fritid.
Här kan du som familj, ledare inom en förening eller skolpersonal ansöka om hjälp med bidrag för att underlätta barns skam inför en eventuell fattigdom i familjen.

Senast i förra veckan hjälpte vi en familj att betala en avgift så att barnet kunde fortsätta med sin älskade och oerhört viktiga fritidsaktivitet.
Tillsammans med er som också tycker detta är viktigt och skänker bidrag till fritidshjälpen så gör vi skillnad!
Tack!

För mer utförlig rapport kan du läsa På marginalen av rädda barnen.

 

På Marginalen av Rädda barnen

Bild källa: På Marginalen av Rädda barnen

Kategorier:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.