AMBASSADÖR

Att vara ambassadör för Fritidshjälpen innebär att vi tillsammans hittar olika vägar att sprida vårat budskap. Vi vill använda personer som kan stötta föreningen, så att vår verksamhet kan hjälpa så många barn och unga som möjligt. 

 ”Allas rätt till en meningsfull fritid och en nollvision mot utanförskapet.”

Våra ambassadörer – våra hjältar!

Valentina Lizana Wallner

Valentina Lizana Wallner, f.d. ishockeymålvakt, studerar just nu till lärare och analyserar ishockey på Viaplay
I min karriär har jag spelat över 100 landskamper i Damkronorna och har bl.a. fått uppleva två OS och fem VM.
Efter elitidrottskarriären, med tre SM-guld och två EM-guld, blev Valentina målvaktstränare, analyserar ishockey på Viaplay. Mottot har alltid varit, och kommer alltid att vara: ”Laget före jaget”. Det var aldrig självklart att hennes familj skulle ha råd med hennes satsning. Valentina säger själv: Fritidshjälpen arbete känns viktigt för mig, och därför vill jag vara med och förmedla Fritidshjälpens budskap genom att bli en beskyddare, så fler kan få uppleva sina drömmar inom idrott.”

Erik Granqvist

Erik ”Ashoka” Granqvist. Erik har en lång meritlista inom hockeyvärlden där han varit allt från hockeymålvakt, målvaktscoach och videocoach. Idag figurerar han även som kommentator i Viasat sport som hockeyexpert. Utmärkande för Eriks coachning är att han ständigt arbetar med helhet, hela människans behov och betala processer. Hans motto är att ge 100%, göra sitt bästa, fokusera på nästa situation, njut och ha roligt.

Niklas Jihde

Niklas Jihde, fd innebandyproffs, analytiker på Viaplay. Niklas har varit med och kammat hem flertalet VM och SM guld, några silver och även några brons. Niklas var först ut med att nå 600 poäng i Sveriges högsta division i innebandy. Niklas toppade även listan för flest poäng i svenska landslaget med 139 poäng. Snart får Niklas se upp med den yngre generationen innebandyproffs.

Håkan Södergren

Håkan Södergren. Håkan är före detta ishockey spelare. Han har spelat hela 162 A-landskamper, vunnit flertal VM och OS guld. I sina dagar gjorde han även låten VM, nu är det hockeyfeber. Vem minns inte den? Efter sin idrottskarriär har han ofta medverkat som expertkommentator i Viasat. Han var även programledare för Fångarna på fortet.

Rickard Rydell

Rickard Rydell föddes i stort sett rakt in i en motorsports familj. Pappa Roger körde rally och brorsan, Jens, sysslade mycket med Karting. Det gick undan i familjen Rydell. Redan vid tio års ålder började Rickad själv att tävla inom racingen – men han höll på med andra sporter också hemma i Vallentuna.

När han 1985 blev svensk mästare i Go-kart var det startlampan på en av de mest framgångsrika racingkarriärerna svensk motorsport någonsin har skådat. Han har hunnit köra Formula 3, British F3000, Le Mans, BTCC (vunnit!), WTCC och STCC (vunnit). Sätt Rickard i en bil och det kommer att gå undan!

Det har alltid varit kärleken till sporten som har drivit honom framåt. En gentleman både i bilen och framförallt utanför. Rickard och hans familj har gjort och gör väldigt mycket för Vallentuna – och de syns ofta som sponsorer för lag och tävlingar i trakten genom sitt familjeföretag, Rydells Blommor. Han hjälper även unga förare att ta sig framåt genom sitt stipendium, ”Rydell Special Award”.

Kontaktuppgifter

 

Epost: Styrelsen@fritidshjalpen.se
Telefon: 070 978 11 15
Swish: 123 544 03 42

Vi hjälper barn och unga i hela sverige!